Menu Close

Al meer dan 40 jaar ontwikkelen, maken en verkopen we bij FlexiForce onderdelen voor industrie- en garagedeuren. Voorbeelden van deze onderdelen zijn veren, scharnieren, rails, assen en zelfs deurpanelen. Dit doen we vanuit onze vestigingen in Nederland (Barneveld), Frankrijk, Hongarije, Spanje, Polen, Italië, de Verenigde Staten, Canada en Turkije. Naast onze moderne kantoren en fabrieken onderscheiden wij ons door onze jarenlange ervaring en opgebouwde technische kennis.

Wie is FlexiForce?

FlexiForce maakt en levert iedere dag alle onderdelen die nodig zijn voor het maken van industrie- en garagedeuren.

Ga je het maken bij FlexiForce, dan werk je continu aan het verbeteren van onze producten en het bieden van praktische en specifieke oplossingen aan kleine- tot middelgrote deurbedrijven in meer dan 60 verschillende landen.

Samen met maar liefst 100 collega’s zet je je iedere dag in voor hetzelfde doel: de kwaliteit, betrouwbaarheid en toelevering van onze producten.

Onze missie

 
 Wij zijn een betrouwbare en consistente partner voor onze klanten. Met een uitgebreid assortiment toegewijd aan specifieke eisen, en een focus op algemene kostenvermindering, kunnen wij onze klanten helpen om beter te presteren in de lokale markt.

 

FlexiForce: Toen & Nu

1980
1985
1989
1990
2001
2003
2005
2007
2009
2011
2012
2015
2020

1980

FlexiForce is opgericht door Frans Meijer. Gewoon in zijn eigen garage aan huis! Frans wilde de hardware onderdelen voor sectionaaldeuren in Europa standaardiseren. De producten van FlexiForce werden geproduceerd in Nederland, of geïmporteerd uit de Verenigde Staten en geleverd aan onafhankelijke deurproducenten.

1980

1985

Tijd voor uitbreiding!

Na 5 jaar werd de garage van Frans toch echt te klein, en was het tijd voor uitbreiding. FlexiForce verhuist naar een oude kippenschuur in Barneveld om meer ruimte te maken voor de inkomende orders.

1989

Nadat FlexiForce de Europese marktleider is geworden voor hardware onderdelen voor commerciële en residentiële garagedeuren, verhuist het bedrijf naar de huidige locatie in Barneveld om zo het kantoor, het magazijn en de productiefaciliteiten samen te brengen onder 1 dak.

1990

Torsieveren

FlexiForce investeert in een geavanceerde productielijn voor torsieveren. Veren worden hier gekogelstraald en gepoedercoat om de levensduur te verlengen. De veren krijgen een blauw/grijze coating, nu het handelsmerk voor veren van FlexiForce.

In hetzelfde jaar maakt de overheaddeurenmarkt een grote ontwikkeling door. De veiligheidseisen worden strenger door nieuwe regelgeving, waardoor een veer- en kabelbreukbeveiliging verplicht worden op iedere deur. Ondertussen blijft de markt sterk groeien.

 

2001

Eerste vestiging in het buitenland

Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar producten, opent FlexiForce een productiefabriek voor residentiële hardware systemen in het oosten van Hongarije, in de stad Hajdúböszörmény.

2003

FlexiForce start een dochteronderneming in China, in een gehuurd gebouw in Wuxi, nabij Shanghai. Deze uitbreiding zorgt voor de lokale productie, de coördinatie van de Aziatische inkoop, en de verkoop van producten aan de binnenlandse markt.

2005

25 jaar FlexiForce!

We bestaan 25 jaar en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Met de Nederlandse vestiging vertrekken we met de Thalys naar Parijs om het weekend feest te vieren.

In dit jaar opent ook FlexiForce Iberica, een distributiecentrum in het Spaanse Oliva. Lagere kosten en hogere flexibiliteit voor haar klanten in het Iberische schiereiland.

2007

FlexiForce China viert officieel de opening van een nieuwe productiefaciliteit en distributiecentrum in Wuxi. Tijdens de feestelijkheden wordt het nieuwe, huidige FlexiForce-logo gelanceerd.

Een distributiecentrum in Alfianello in Italië vormt de start van FlexiForce Italia, de volgende stap in de strategie van FlexiForce om “dichter bij de klant” aanwezig te zijn.

2009

FlexiForce in Polen

FlexiForce koopt een meerderheidsaandeel in het Poolse bedrijf Bramtec om het te ontwikkelen tot het distributiecentrum van FlexiForce voor de Poolse en Baltische regio.

FlexiForce in de VS

FlexiForce LLC gaat open in Dixon, Illinois USA, voor de levering van onderdelen aan fabrikanten en dealers in de Verenigde Staten, Canada en Latijns-Amerika.

2011

Overname FlexiForce

In 2011 is FlexiForce overgenomen door een groot internationaal concern in Zweden, waardoor er nieuwe groeikansen voor het bedrijf blijven ontstaan.

2012

FlexiForce neemt Helton Industries over, een producent en distributeur van hardware-onderdelen voor de garagedeurindustrie. Helton Industries, opgericht in 1981, is gevestigd in Abbotsford, B.C., Canada.

FlexiForce investeert in een verkoopvestiging en een distributiecentrum in Gebze, Turkije, voor de verkoop in het Midden Oosten.

2015

FlexiForce viert haar 35e verjaardag!

Vandaag de dag heeft FlexiForce wereldwijd 650 personen in dienst en blijft de strategie consistent: De best mogelijke partner zijn voor onze klanten wereldwijd. In levering van hardwareonderdelen, beslagsets, aandrijvingen en deurpanelen. Innovations for overhead doors!

 

2020

Ga jij het maken bij FlexiForce, en draag je bij aan onze groei?

Neem ook een kijkje op onze algemene website voor meer informatie over ons bedrijf en onze producten!